> Schrijfhulp Engels > lemma's n

money, respect, love

niet-telbaarheid

hulp op maat nodig? >>kijk hier

zie ook o.a. zelfstandige naamwoorden

De zelfstandige naamwoorden laten zich grofweg in twee groepen onderverdelen: de telbare en de niet-telbare zelfstandige naamwoorden. De niet-telbare zelfstandige naamwoorden duiden meestal op een massa of hoeveelheid, op een begrip, een abstractie of een idee. Ze zijn vaak niet, of niet met behoud van betekenis, in het meervoud te zetten. Soil is zo’n woord. Milk ook. Andere voorbeelden zijn: respect, money, esteem, beef, work.

Bovenstaande woorden zijn voorbeelden van niet-telbare zelfstandige naamwoorden. Toch kunt u rustig om twee melk en twee koffie vragen (= two milks and two coffees) vragen. ‘Niet-telbaar’ wil zeggen dat u het woord niet in een meervoudsvorm tegen zult komen. Dat wil zeggen: meestal niet. Het is niet uitgesloten dat u in een gespecialiseerde context zo’n meervoud ziet. Het niet-telbare zelfstandig naamwoord gedraagt zich dan als een telbaar zelfstandig naamwoord. In een fiscaal contract kunt u moneys tegenkomen en in een verhandeling over grondsoorten het woord soils. Maar meestal gebeurt dit niet.

Hebt u hulp nodig bij het schrijven van uw Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kunt u bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Uw contactgegevens