Kwaliteit en certificering

Vertalingen vormen een kleine maar belangrijke schakel in uw communicatie. Een goede vertaling is onzichtbaar, zoals het hoort, maar een slechte vertaling kan veel kwaad doen.
Vandaar dat kwaliteitszorg onze uiterste aandacht heeft.

Selectie van vertalers
Die zorg begint met de selectie van de allerbeste vertalers. Via een nauwgezet systeem van zgn. peer reviews wordt elke nieuwe vertaler ingeschaald in een kwaliteitscategorie en een of meerdere specialisaties. Een juridische vertaler kan meestal niet wat een copyvertaler kan en andersom. Uiteraard hanteren we het native speaker-beginsel, dat wil zeggen dat elke vertaling wordt gemaakt door een vertaler die in zijn moedertaal vertaalt.

Strenge eindredactie
Naast de selectie van de vertaler is een gedegen eindredactie cruciaal voor een onberispelijk eindproduct. Elke vertaling wordt grondig nagelopen door een revisor die de doeltaal als moedertaal of tweede taal heeft. Hoe goed een vertaler ook is, het is vrijwel onmogelijk om foutloze teksten te produceren. Een goede revisie is onontbeerlijk.

Kwaliteitscertificering

Wij zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001-norm. Daarnaast zijn wij ISO 17100:2015-gecertificeerd, de nieuwe ISO-norm voor vertaaldiensten.

Bij de ISO-norm staat het verhogen van de klanttevredenheid centraal. De certificering past in ons streven om de kwaliteit van de dienstverlening naar onze klanten toe voortdurend te verbeteren. Kortgezegd zou je kunnen stellen dat ISO gaat om: zeggen wat je doet, doen wat je zegt en bewijzen dat dat zo is. Wij hopen dat u als klant dit ervaart in onze service. En zo niet, dat u ons dat laat weten. Daar doen we namelijk wat mee. Erewoord.

Brancheorganisatie

Vertaalbureau The Language Lab is al jaren lid van de VViN, de Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland. Dit is de belangrijkste Nederlandse brancheorganisatie voor vertaalbureaus. Dat betekent voor u als klant dat u altijd ergens terecht kunt mocht er een geschil zijn over de geleverde diensten. Wel zo geruststellend.

 

De beleidsverklaring is op aanvraag beschikbaar voor belanghebbenden.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Voor teksten van meer dan 10.000 woorden bieden we aantrekkelijke kwantumkortingen.

Uw contactgegevens