> Schrijfhulp Engels > lemma's n

product development

nadruk en schrijfwijze van samengestelde zelfstandige naamwoorden

hulp op maat nodig? >>kijk hier

zie ook: samengestelde zelfstandige naamwoorden

In het Nederlands worden samengestelde zelfstandige naamwoorden aan elkaar geschreven, eventueel met behulp van een streepje, een -s, of -e(n). In het Engels staan samengestelde zelfstandige naamwoorden vaak los.

Grove regel voor schrijfwijze (wel of geen streepje) van samenstellingen in het Engels

Samengestelde zelfstandige naamwoorden worden losgeschreven wanneer beide woorden tot dezelfde grammaticale groep gehoren. Voorbeelden van combinaties van twee zelfstandige naamwoorden zijn: account number, air conditioning, swimming pool, health centre. Zeer alledaagse woorden worden wel soms aan elkaar geschreven: heartbeat.

Het Engels en het Nederlands volgen hierin dus verschillende conventies. Dat kan verwarring opleveren. Woorden met manager en management worden bijvoorbeeld in het Engels losgeschreven en in het Nederlands vast.

De nadruk in deze samengestelde zelfstandige naamwoorden kan ook problemen opleveren: deze valt niet altijd waar u hem zou verwachten. Zo is het: car door en apple pie, maar car park en assembly line. Helaas is er voor de plaats van de nadruk geen eenvoudige grove regel te geven. Voor een overzicht van veel voorkomende samengestelde zelfstandige naamwoorden die los worden geschreven, verwijzen we u naar het lemma samengestelde zelfstandige naamwoorden: schrijfwijze en nadruk.

Hebt u hulp nodig bij het schrijven van uw Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kunt u bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Uw contactgegevens