irregular verb

hulp op maat nodig? >>kijk hier

ikoon zie ook onregelmatige Engelse werkwoorden

Een regelmatig werkwoord krijgt in de verleden-tijdsvormen een -d of -ed toegevoegd. Voorbeeld: to invoice - invoiced - invoiced, of: to confess - confessed - confessed. Er zijn enkele tientallen werkwoorden die niet volgens deze regel worden vervoegd. Vaak zijn dat sterke werkwoorden: werkwoorden die geen toevoeging krijgen, maar van klank veranderen: to break - broke - broken.

We hebben de onregelmatige werkwoorden op deze site tweemaal opgenomen. Zo is er een lemma over onregelmatige Engelse werkwoorden én zijn de meeste van de werkwoorden onder de afzonderlijke lemma’s opgenomen, d.w.z. de onregelmatige werkwoorden beginnend met een a vindt u als laatste lemma onder de letter a, etc. Niet alle onregelmatige werkwoorden zijn overigens opgenomen: werkwoorden die nauwelijks meer gebruikt worden hebben we eruit gelaten.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kun je bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Je contactgegevens