the staff are highly motivated

verzamelnamen

hulp op maat nodig? >>kijk hier

ikoon zie ook zelfstandige naamwoorden als verzamelnamen

Wat vindt u beter klinken: *The staff is on strike of The staff are on strike? Het Engels kent evenals het Nederlands zelfstandige naamwoorden voor groepen mensen. Ze worden soms als enkelvoud en soms als meervoud opgevat. Om te weten of u een werkwoordsvorm in het enkelvoud of in het meervoud moet gebruiken, zie onderstaand overzicht. Nadere informatie, inclusief een overzicht van veelgebruikte verzamelnamen, vindt u onder: zelfstandige naamwoorden als verzamelnamen.

In het kort

  • Verzamelnamen krijgen vaak een werkwoordsvorm in het meervoud als men de individuele groepsleden in gedachten heeft:
    The committee are discussing the matter.
    They are a reliable company.
  • Soms, als de eenheid zwaarder weegt dan de diversiteit van de groep, gebruikt men een enkelvoud: The committee has decided to act.
  • De keuze voor enkelvoud of meervoud is tot op zekere hoogte een kwestie van voorkeur en gewoonte van de spreker. Daarnaast krijgt de ene verzamelnaam eerder een meervoudsvorm dan de ander.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kun je bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Je contactgegevens