(in)transitive verbs

hulp op maat nodig? >>kijk hier

ikoon zie ook decrease

Sommige werkwoorden hebben in een bedrijvende zin altijd een lijdend voorwerp nodig. Bijvoorbeeld sluiten in: Ze sloot de deur. Deze groep werkwoorden wordt overgankelijk of transitief genoemd, in het Engels: transitive verbs. Andere werkwoorden kunnen zonder lijdend voorwerp optreden. Dit zijn de onovergankelijke of intransitieve werkwoorden. In het Engels: intransitive verbs.

In de praktijk is de scheidslijn tussen overgankelijk en onovergankelijk niet zo strikt. Veel werkwoorden kunnen zowel transitief als intransitief gebruikt worden. Het Engelse ‘to rain’ kan bijvoorbeeld net als het Nederlandse ‘regenen’ met of zonder lijdend voorwerp optreden. Het regent is een grammaticaal acceptabele zin, It’s raining ook. Maar It’s raining buckets kan net zo makkelijk, evenals: Het regent grote dikke druppels.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kun je bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Je contactgegevens