the

het bepaald lidwoord

hulp op maat nodig? >>kijk hier

 • Het Nederlands kent twee bepaalde lidwoorden: de en het. Het Engels kent er één: the.
 • the wordt in het Amerikaans vrijwel altijd als the uitgesproken, zelfs voor een klinker.
 • De uitspraak van the in het Brits Engels hangt af van het woord dat volgt:
  Als er een medeklinkerklank volgt, spreekt u the met eenzelfde e-klank uit als het Nederlandse de. Bijvoorbeeld: the company, the receiver, the European Community, the union, the United States, the one and only. Deze woorden beginnen met een medeklinkerklank. European, union en United beginnen in uitspraak immers met een -j.
  Als er een klinkerklank volgt, spreekt u the uit met een korte i-klank als in kip. Bijvoorbeeld: the apple, the end, the individual, the issue, the only, the undertaking, the X-files, the exception, the hour.
 • Om nadruk aan te brengen, spreekt u the uit met een langere ie-klank als in liep. Bijvoorbeeld: She is the woman for the job.
 • Het weglaten van lidwoorden geeft een zelfstandig naamwoord iets algemeens. Soms sluit dit goed aan bij de gevoelswaarde van een woord. Zo zegt u: Het leven is duur in het Nederlands, maar: Life is expensive in het Engels. In Nederlands gaat u naar de hemel of de hel. In Engeland naar Heaven of Hell.
 • Soms gebruikt het Engels juist wel een (bepaald) lidwoord en het Nederlands niet:
  to the satisaction of = tot tevredenheid van

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kun je bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Je contactgegevens