werkwoorden : enkele safe text tips

hulp op maat nodig? >>kijk hier

safe text-regels

  1. Bij een aanduiding in het verleden in de vorm van een datum, of bij een referentie aan een tijdstip dat voorbij is, gebruikt u in het Engels een eenvoudige verleden tijd zonder ‘have’.
  2. Als Nederlands uw moedertaal is, kunt u gerust wat spaarzamer met -ing omspringen als u in het Engels over het heden praat. Met -ing geeft u aan dat een handeling alleen op dit moment plaats vindt.
  3. Gebruik -ing voor de nabije toekomst wat vaker en laat het gebruik van going to + werkwoord voor het aanduiden van de nabije toekomst maar achterwege. Gebruik vooral geen -ing waar u in het Nederlands het woord al of sinds gebruikt.
  4. Gebruik in het Engels een vorm van have en een voltooid deelwoord waar u in het Nederlands een tegenwoordige tijd en het woord al of sinds gebruikt. Gebruik geen have + voltooid deelwoord als er sprake is van een handeling of gebeurtenis in het verleden.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kun je bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Je contactgegevens