werkwoorden : enkele safe text tips

hulp op maat nodig? >>kijk hier

safe text-regels

  1. Bij een aanduiding in het verleden in de vorm van een datum, of bij een referentie aan een tijdstip dat voorbij is, gebruikt u in het Engels een eenvoudige verleden tijd zonder ‘have’.
  2. Als Nederlands uw moedertaal is, kunt u gerust wat spaarzamer met -ing omspringen als u in het Engels over het heden praat. Met -ing geeft u aan dat een handeling alleen op dit moment plaats vindt.
  3. Gebruik -ing voor de nabije toekomst wat vaker en laat het gebruik van going to + werkwoord voor het aanduiden van de nabije toekomst maar achterwege. Gebruik vooral geen -ing waar u in het Nederlands het woord al of sinds gebruikt.
  4. Gebruik in het Engels een vorm van have en een voltooid deelwoord waar u in het Nederlands een tegenwoordige tijd en het woord al of sinds gebruikt. Gebruik geen have + voltooid deelwoord als er sprake is van een handeling of gebeurtenis in het verleden.

Hebt u hulp nodig bij het schrijven van uw Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kunt u bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Uw contactgegevens