omzet

hulp op maat nodig? >>kijk hier

verkoop sales
omzet sales, turnover, business
handel sales, trading, business

Verkoop, handel en omzet zijn geen gemakkelijke termen; de betekenis overlapt hier en daar. Het is belangrijk om goed te weten binnen welke context u een term hanteert. Dan pas kunt u met een zuivere vertaling komen.

  • Met trading wordt de handel of omzet op de beursvloer aangeduid. The total volume of trading is de term voor de totale omzet. Als er weinig gebeurt op de beursvloer zegt men Trading was slow today, of: Trading was sluggish. Ook op macro-economisch niveau wordt ‘sluggish’ gehanteerd: The economy is sluggish.
  • Bij bedrijven spreekt men meestal van sales of turnover. Zo vertaalt u de omzet vergroten gewoonlijk met: increase turnover / (the volume of) sales.
  • Ook in human resources wordt over turnover gesproken. Dit betekent hetzelfde als het Nederlandse verloop. Een bedrijf kan dus te maken hebben met een high turnover of staff.

Nog enkele voorbeelden:

This company has (an) annual turnover / sales of EUR 400,000.

A large company seeking a smaller company to buy looks for high turnover rather than high profit margins.

This hamburger chain has a high turnover, of both sales and staff.

« om
vorig
on »
volgend

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kun je bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Je contactgegevens