advocaat

hulp op maat nodig? >>kijk hier

advocaat solicitor / barrister (UK), attorney (US)
rechtsgeleerde, advocaat lawyer
jurist, rechtskundige barrister (US)
  • Lawyer is de meest algemene term in het Engels en het Amerikaans voor rechtsgeleerde, advocaat of rechtskundig adviseur. Met dit woord zit u dus bijna altijd goed.
  • Voor het tekenen van een koopakte, het afhandelen van erfenissen, het opstellen van een samenlevingscontract e.d. gaat u in Nederland naar een notaris. In Engeland gaat u naar een solicitor. In Amerika handelt de notary of notary public de notariszaken af.
  • In Engeland is solicitor ook de term voor een advocaat die pleit bij lagere gerechtshoven, bijvoorbeeld in zaken als winkeldiefstal of bij verkeersovertredingen.
  • De barrister is in het Brits-Engels een advocaat die pleit bij hogere rechtbanken. Soms wordt de barrister in een hoger gerechtshof door een solicitor bijgestaan, bijvoorbeeld met het papierwerk.
  • De barrister in het Amerikaans-Engels is een algemene term voor jurist of rechtskundige. In het Amerikaans pleit een attorney voor de rechtbank.

N.B.

Denkt u eraan dat to solicit ‘tippelen’ betekent?

Een veelgehoorde term in het Brits en het Amerikaans Engels is power of attorney. Dit betekent volmacht.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kun je bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Je contactgegevens