advocaat

hulp op maat nodig? >>kijk hier

advocaat solicitor / barrister (UK), attorney (US)
rechtsgeleerde, advocaat lawyer
jurist, rechtskundige barrister (US)
  • Lawyer is de meest algemene term in het Engels en het Amerikaans voor rechtsgeleerde, advocaat of rechtskundig adviseur. Met dit woord zit u dus bijna altijd goed.
  • Voor het tekenen van een koopakte, het afhandelen van erfenissen, het opstellen van een samenlevingscontract e.d. gaat u in Nederland naar een notaris. In Engeland gaat u naar een solicitor. In Amerika handelt de notary of notary public de notariszaken af.
  • In Engeland is solicitor ook de term voor een advocaat die pleit bij lagere gerechtshoven, bijvoorbeeld in zaken als winkeldiefstal of bij verkeersovertredingen.
  • De barrister is in het Brits-Engels een advocaat die pleit bij hogere rechtbanken. Soms wordt de barrister in een hoger gerechtshof door een solicitor bijgestaan, bijvoorbeeld met het papierwerk.
  • De barrister in het Amerikaans-Engels is een algemene term voor jurist of rechtskundige. In het Amerikaans pleit een attorney voor de rechtbank.

N.B.

Denkt u eraan dat to solicit ‘tippelen’ betekent?

Een veelgehoorde term in het Brits en het Amerikaans Engels is power of attorney. Dit betekent volmacht.

Hebt u hulp nodig bij het schrijven van uw Engelse teksten, neem dan contact met ons op op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule hieronder. Ook voor correctiewerk kunt u bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Uw contactgegevens