> Schrijfhulp Engels > lemma's g

great

zie ook: big, great, large

Napoleon was a great man. Een groot man, dus. Geen grote. We zien dat er in beide talen iets speciaals aan de hand is. Het Engels gebruikt hier het woord great in de zeldzame betekenis van indrukwekkend / formidabel, en het Nederlands laat het bijvoeglijk naamwoord onvervoegd.

Great is een problematisch woord voor niet-Engelstaligen. Vaak wordt het in de betekenis van fantastisch, geweldig gebruikt. Dan is het slang. Soms is het onderdeel van een vaste uitdrukking zoals a great number, a great many, of the great majority. Dan is het standaard Engels.

Tips om te oefenen

Beperk het zakelijk gebruik van great tot bovenstaande uitdrukkingen. Gebruik large waar groot of veel in letterlijke zin moet worden opgevat. Gebruik big minder dan u gewend bent, als eufemisme voor dik, en wanneer u met kinderen praat.

Hopelijk helpt onze schrijfhulp u bij het schrijven van uw Engelse teksten. Hebt u advies op maat nodig, neemt u dan contact op met een van onze projectmanagers op 020-5141560 of vraag een vertaalofferte aan via onze offertemodule. Ook voor correctiewerk kunt u bij ons terecht.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Voor teksten van meer dan 10.000 woorden bieden we aantrekkelijke kwantumkortingen.

Uw contactgegevens