> Diensten > Portfolio > Cultuur

Recente projecten

Portfolio: Cultuur

VPRO 3voor12

logo

Lowlands

Lowlands 2012 vond plaats in de zinderende hitte van 17, 18 en 19 augustus met optredens van onder andere Wilco, Foo Fighters, Triggerfinger en The Black Keys. Gedurende het festivalweekend publiceerde de VPRO op 3voor12.nl doorlopend interviews met artiesten en recensies van optredens. Het was aan The Language Lab om in het weekend zo snel mogelijk de Engelse vertalingen te verzorgen, zodat ook de buitenlandse festivalgangers en geïnteresseerden mee en na konden genieten.

Meer informatie op de website.

Ecco Fatto!

logo

The Roxy: Burning down the house

Op 21 juni 2009 was het tien jaar geleden dat de wereldberoemde en beruchte Club RoXY afbrandde. Ter herinnering hieraan stelde een van RoXY's eerste ontwerpers, JeanPaul Commandeur, een extravagant flyerboek samen: ‘Radical outlet for the Xenomaniac in You: The Complete Flyer Collection, 1987-1999’, een eerbetoon aan Club RoXY en mede-oprichter Peter Giele. Naast meer dan 500 flyers bevat het boek bijdragen van onder meer Joost van Bellen, Gerald van der Kaap, Jan Rot, Anna Tilroe en Joost Zwagerman.

The Language Lab kreeg de schone taak deze bijdragen te vertalen naar het Engels. Een hele uitdaging, en niet alleen vanwege de strakke deadline. Onder de bijdragen waren niet alleen teksten van kunstcritici en journalisten, maar ook van DJ's en grafisch vormgevers. De teksten waren dan ook zeer uiteenlopend, zowel qua onderwerp als schrijfstijl. Door een uitgekiende keuze van ervaren vertalers is het gelukt om van iedere tekst een vertaling te maken die past bij de stijl van het boek en bij Club RoXY.

‘Radical outlet for the Xenomaniac in You: The Complete Flyer Collection, 1987-1999’ is te bestellen via www.roxy.nu.

Meer informatie op de website.

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam

logo

Amsterdam India festival - Foam

Fotografiemuseum Foam presenteert tijdens het Amsterdam India festival een opvallend buitenproject met werk van de vooraanstaande, hedendaagse Indiase fotograaf Swapan Parekh (1966). The Language Lab heeft de vertaling en lay-out van de banniers naar het Hindi verzorgd, zodat ook mensen uit het moederland van Swapan Parekh meer kunnen lezen over het werk van deze genuanceerde en veelzijdige kunstenaar.

Meer informatie op de website.

Ja, ik wil graag een vertaalofferte!

Bel ons op 020 – 514 15 60 of start hier

Voor teksten van meer dan 10.000 woorden bieden we aantrekkelijke kwantumkortingen.

Uw contactgegevens